Smurfit Kappa Van Mierlo nv al meer dan 20 jaar vaste klant van Gilis Opslag

gilis1Gilis Opslag uit Turnhout is gespecialiseerd in opslag en behandeling van goederen met uitzondering van ADR. Het werd in 1986 als familiebedrijf opgericht en gold als één van de eerste logistieke bedrijven in de regio. Al meer dan 20 jaar kan het Turnhoutse bedrijf rekenen op de oudste en belangrijkste klant, Smurfit Kappa Van Mierlo nv uit Turnhout, een begrip op gebied van kartonnage. “Voor hen verzorgen wij opslag van zowel het raw material als het afgewerkte product”, vertelt Kris Gilis, gedelegeerd bestuurder van Gilis Opslag. “Onze knowhow beperkt zich echter niet tot opslag van karton, maar gaat veel verder dan dat.  Een greep uit de bij ons gestockeerde goederen: tapes, verpakkingsmaterialen bestemd voor de voedingsindustrie, zonnepanelen, fruitsappenconcentraat (gekoeld), enzovoort.” Gilis Opslag beschikt over magazijnruimten voor een totaal van 35 000 vierkante meter, waaronder een gekoelde magazijnruimte van 1 000 vierkante meter.

gilis2Via een beperkt aantal vrachtwagens van het zusterbedrijf Kempisch Truckcenter kan het Turnhoutse bedrijf ook shuttlediensten verzorgen van de fabriek naar de magazijnen van Gilis Opslag. Kris Gilis is ook zaakvoerder van Kempisch Truckcenter: “Tevens hebben wij toelating om goederen te stockeren die onderworpen zijn aan toezicht van de douane (bounded warehouse).” In 2008 werd het ISO-certificaat 9001 aangevuld met het certificaat HACCP voor de opslag van voedingswaren.

De voorbije jaren werd onder andere geïnvesteerd in het aanschaffen van een warehousemanagementsysteem met de mogelijkheid tot scanning van goederen en in groene energie door middel van plaatsing van zonnepanelen. In 2012 realiseerde Gilis Opslag een omzet van iets meer dan 1,3 miljoen euro. Het Turnhoutse bedrijf kan rekenen op zes gemotiveerde medewerkers. In het zusterbedrijf Kempisch Truckcenter wordt dit aantal aangevuld met vijf medewerkers.