Smet Jet uit Oevel heeft een hogedruk reinigingsinstallatie verkocht aan een van de grootste zinkproducenten van Azië voor een vestiging in Zuid-Korea. Het order heeft een waarde van 700.000 euro en is het grootste dat tot nu werd binnengehaald door het Kempense bedrijf. De naam van de klant wordt niet bekendgemaakt, maar Smet Jet werkte er al eerder mee samen.

De hogedruk reinigingsinstallatie wordt volledig door de R&D-afdeling van Smet Jet ontwikkeld en zal verscheidene technische optimalisaties bevatten ten opzichte van vroegere installaties. Ze dient om de honderden anodeplaten van de zinkelektrolyse automatisch te reinigen. Vroeger gebeurde dat manueel.

“De reinigingen zijn noodzakelijk voor de efficiëntie van de zinkelektrolyse installatie. Zonder tussentijdse reinigingen dient er een steeds grotere stroom door de platen gevoerd te worden om dezelfde zinkproductie te verkrijgen. Dit brengt een hele grote kost met zich mee”, meldt Philip Smet, CEO van Smet Jet. “Met onze installatie duurt het reinigen per plaat slechts 6 seconden. Door de verschillende ingebouwde veiligheden is het werken met een hogedrukinstallatie ook veel veiliger dan manueel reinigen.” Midden april 2017 is de installatie klaar voor transport. De opstart zelf is gepland voor dit najaar.

Zuid-Afrika
Belgische operatoren van Smet Jet voerden onlangs ook reinigingen uit tijdens een shutdown bij SASOL in Zuid-Afrika. “We zijn met een nieuwe lokale partner in zee gegaan voor Smet Jet Afrika en verwachten hierdoor een versnelde groei qua hoeveelheid werken in 2017 in die regio. Voor onze Belgische operatoren is het een privilege om aan deze werken deel te nemen en het is tegelijk ook een heel goede leerschool. Ze leren er het reinigen van warmtewisselaarsbundels in heel korte tijd met veiligheid als hoogste prioriteit.”

Smet Jet levert wereldwijd al meer dan 30 jaar installaties voor hogedrukreiniging en voert wereldwijd al meer dan 40 jaar industriële reinigingen uit.