Smet Jet erg succesvol in Zuid-Afrika

Philip-SmetZe zijn deze morgen net geland uit Zuid-Afrika. Een hele ploeg van Smet Jet heeft in de buurt van Johannesburg een chemie-installatie van Sasol gereinigd. Omdat het werk ruim binnen de vooropgezette termijn afgehandeld werd heeft Sasol de shutdown met liefst 14 dagen kunnen verminderen. Dat betekent meteen ook meer omzet en rentabiliteit voor de klant.

Smet Jet is met zijn vestigingen in Antwerpen en Oevel sterk gespecialiseerd in de reiniging van hightech chemie-installaties.  Het gaat dan om de reiniging van  enorme warmte wisselaars, bundels en pijpen die vaak opgeblokt zitten met uitgeharde kunststoffen. Daartoe worden spuitkoppen ingezet die de kunststof onder super hoge druk fijn snijden met water. Het komt erop aan de klus perfect uit te voeren terwijl de veiligheid anderzijds gegarandeerd moet blijven.

Speciaal in functie van de opdracht in Zuid-Afrika heeft Smet Jet zijn cleaning equipment overgebracht naar het Afrikaanse land. Inspectiecamera’s hebben de werken zorgvuldig opgevolgd. Alle onzuiverheden werden voor 100% weggewerkt. “Terwijl wij bij de betekening van het contract vooropgezet hadden dat wij de shutdown met 14 dagen konden reduceren hebben we de werken met nog eens 20 uur gereduceerd”, zegt zaakvoerder Philip Smet. “Wij kregen daarvoor tijdens de contractorvergadering een spontaan applaus voor. Onze mensen uit Antwerpen en Oevel hebben samen met hun collega’s van de zustermaatschappij Technical Cleaning Company uit Saudi-Arabië een waar huzarenstukje afgeleverd. Onze  klant was er helemaal van onder de indruk.”

Een en ander heeft ertoe geleid dat er allicht vervolgopdrachten voor Smet Jet uit de bus kunnen komen. “Wij hebben in Zuid-Afrika besprekingen gevoerd om ook normale reinigingsopdrachten bij Sasol te laten uitvoeren door onze mensen,” zegt Philip Smet. “Het contract zou dus uitgebreid worden.”

Philip Smet is er bijzonder trots op dat het Zuid-Afrikaanse contract uitgevoerd werd binnen een termijn die de bestaande vaste klanten van de firma in Antwerpen en Oevel niet gestoord heeft. Hun activiteiten konden gewoon verder gezet worden.

De groep Smet Jet tekent voor een globale omzet van zowat 30 miljoen euro.  Smet Jet Chemical Cleaning neemt daarvan 1 miljoen euro voor zijn rekening. Waarbij het contract in Zuid-Afrika op 250.000 euro mag ingeschat worden.

De groep heeft vestigingen Oevel, Antwerpen, Oostende, Sint-Gillis-Waas, Flémalle en Courcelles. Het bedrijf  is ook verankerd in Frankrijk en Nederland. Over de vijf Belgische vestigingen werken verspreid 300 mensen, waarvan 110 in Oevel.