Smet Group pakt prijs met innovatieve tunnel in Kopenhagen

Foto: Ulrik M. Eriksen/SEESmedia.dk

Foto: Ulrik M. Eriksen/SEESmedia.dk

Smet Group uit Dessel heeft met haar tunneldivisie de prestigieuze NSTT No-Dig Award gewonnen. De onderneming kreeg die voor de innovatieve boring van een tunnel voor een stadsverwarmingsnet in Kopenhagen. De jury koos dit project uit 6 genomineerden.

De award wordt uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor Sleufloze Technieken en Toepassingen en bekroont innovatieve technieken of toepassingen in het vakgebied. Smet Group gebruikte in Kopenhagen de techniek van ‘High performance microtunnelling’.

“De tunnel heeft een diameter van 3600mm en een lengte van 320 meter. Op een diepte van 25 meter onder een havenkanaal werd deze tunnel geboord ten behoeve van een netwerk voor stadsverwarming”, legt CEO Wim Smet uit.

Internationale erkenning
De vernieuwende ‘High performance microtunnelling’ van Smet Group krijgt hiermee opnieuw internationale erkenning. Eerder dit jaar werd met dezelfde techniek succesvol een tunnel geboord van 1 km lang onder de Rijn in Düsseldorf. De voorbije zomermaanden zorgde de techniek ook voor een primeur bij de boring van een uitzonderlijk grote leidingentunnel (diameter 4100mm) onder het Albertkanaal nabij de IJzerlaan in Antwerpen.

Bij Smet Group werken zo’n 450 mensen. De tunnelboorders van Smet Group starten de komende weken 2 nieuwe tunnelboorwerven in Denemarken en in Duitsland.