SMET GROUP legt 35 meter onder de Rijn afvalwaterduiker aan

De  tunneldivisie van de SMET GROUP uit Dessel kreeg de bestelling voor de aanleg van een nieuwe afvalwaterduiker onder de Rijn in het Duitse Düsseldorf. De middels microtunnelling uit te voeren duiker vormt een kritische schakel in de afvalwaterhuishouding van de stad. De nieuwe duiker met een nominale diameter van 1800mm zal de bestaande, aan renovatie toe zijnde, duiker ontdubbelen en krijgt een lengte van quasi 1.000m. De duiker zal de Rijn kruisen op een diepte van ca. 35m.

De opdracht wordt uitgevoerd in Tijdelijke Handelsvereniging met als Duitse partner Hochtief Construction AG uit Keulen. De totaalopdracht bedraagt ca. 9 miljoen euro, met daarin een aandeel voor de SMET GROUP van ongeveer 3 miljoen euro. Met deze nieuwe opdracht wordt de internationale expansie van de groep verder bestendigd.

De tunneldivisie van de SMET GROUP was recent, als eerste Belgische aannemer, actief in Scandinavië met microtunnelling activiteiten in de nabijheid van Kopenhagen in Denemarken alsook in Stockholm, de hoofdstad van Zweden. Ook in het Midden-Oosten kent de groep momenteel een aanzienlijke verhoging van haar activiteiten in de grondwatersector. Bij de SMET GROUP werken een 430-tal collega’s in de verschillende specialisaties van boortechnieken en waterbehandelingsoplossingen. Op vlak van duurzame energie biedt de SMET GROUP totaaloplossingen aan waarbij onder andere ondergrondse energieopslag-systemen worden ontworpen, gebouwd en geserviced. Prestatiecontracten met een resultaatsengagement voor de levering van geothermische warmte en koude hebben tal van industriële klanten of bouwpromotoren overtuigd in de afgelopen 15 jaar.