Ook na de fusie met Mechelen gaat Voka (Mechelen-)Kempen door met de jaarlijkse toekenning van de Prijs Ondernemen. Voor de editie 2018 zijn vanavond de 2 eerste genomineerden bekendgemaakt: Smet Group uit Dessel en Stoffels Tomaten uit Rijkevorsel.

Beide bedrijven wonnen de LON-award (Lokaal Ondernemers Netwerk) van hun regio. Voor Smet Group is dat Kempen Oost en voor Stoffels Tomaten Kempen Noord.

“Dit jaar ligt de focus op familiebedrijven”, zegt gedelegeerd bestuurder Renilde Craps. “Het zijn ondernemingen die al jaren onafgebroken bijdragen aan de economie in de regio en die slim weten in te spelen op de snel veranderende economische markt.”

Zaakvoerders Paul Stoffels en Petra Veldman van Stoffels Tomaten zijn vereerd met de award. “We onderscheiden ons onder meer door productinnovatie en op zoek te gaan naar tomaatrassen die enkel wij kunnen kweken in België. Die exclusiviteit is doorslaggevend voor ons. Verder hebben we de Automato op de markt gebracht, een automaat voor kerstomaten die de klant zelf kan bedienen.”

Wolkenkrabbers
Kempen Oost vaardigt Smet Group af voor de Prijs Ondernemen 2018. De Desselse groep bestaat uit 6 bedrijven die vooral ondergrondse boringen en funderingsoplossingen uitvoeren. “Het gaat hard”, zegt zaakvoerder Wim Smet. “We werken momenteel ook in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Scandinavië. In het Midden-Oosten zijn we bezig aan grote ondergrondse funderingswerken voor wolkenkrabbers.” In eigen land legt het bedrijf de laatste hand aan een tunnel van 1.300 meter met een diameter van 5 meter in Ukkel, een primeur in België. Bij Smet Group werken zo’n 500 medewerkers.

De komende periode maken de andere LON’s hun awardwinnaars bekend. Op 15 juni wordt de Prijs Ondernemen 2018 uitgereikt.