Smart Packaging Solutions beloond voor snelle groei

SPSKartonfabrikant Smart Packaging Solutions uit Meer, een onderdeel van VPK Packaging, is de winnaar van de provinciale Gazelle in de categorie middelgrote bedrijven. Met zo’n Gazelle bekroont het weekblad Trends snel groeiende ondernemingen. De laureaten zijn vanavond bekendgemaakt in Antwerpen.

In 2008 nam VPK het failliete R&F Folding Boxes in Meer over, dat werd herdoopt tot Smart Packaging Solutions. “Door die overname kregen we de extra productiecapaciteit die we nodig hadden”, zegt buninessunit manager Johan De Neef. “Verder beschikte de fabriek over technische mogelijkheden die wij niet hadden zoals offset- en fotobedrukking. Een grote troef, want de trend is dat transportverpakkingen steeds mee ook consumentenverpakkingen worden. We zijn niet puur een producent van dozen maar bieden elke klant verpakkingsoplossingen in functie van zijn logistieke en marketingnoden.”

SPS verkoopt jaarlijks 84.000 ton massief karton, goed voor een omzet van 70,5 miljoen euro. Dat is een verdubbeling in 8 jaar tijd. Het aantal medewerkers in de Kempense vestiging steeg van 45 naar 130.

Door de provinciale overwinning komt SPS in aanmerking voor een nationale Gazelle. Die uitreiking heeft plaats op 16 maart in Brussel.