Sluiting Opel weegt zwaar op Plastic Omnium Automotive

De recente sluiting van Opel Belgium in Antwerpen weegt zwaar op de resultaten van toeleverancier Plastic Omnium Automotive in Herentals. Het bedrijf zag er zijn omzet met nagenoeg 8% door verminderen tot nog maar 37 miljoen euro.

Plastic Omnium Automotive is uiteraard sterk afhankelijk van de ontwikkelingen in de autosector. Er worden overal rake klappen toegediend en die voelt men vanzelsprekend ook in Herentals. Het bedrijfsresultaat van de onderneming zakte voor 3 miljoen euro in het rood. Overigens kleurde de resultatenrekening ook in 2010 al negatief.

Dit neemt niet weg dat het bedrijf nog altijd standhoudt. In de afgelopen weken werden de verloren productiecijfers ten aanzien van Opel Belgium voor een stuk weggewerkt door Volvo in Gent en enkele Britse orders van Opel. Herentals werkt ondertussen ook voor Jaguar en Land Rover.

Hoe het verder moet is nog niet helemaal duidelijk. “De financiële toestand van de vennootschap is aangetast”, merken de revisoren van Ernst & Young aan in hun verslag bij de recente winst- en verliesrekening. “De continuïteit van de onderneming hangt in dit opzicht af van de financiële steun van de aandeelhouders. (…) Het bedrijf moet proberen om minder afhankelijk te blijven van één klant.”

Plastic Omnium Auromotive maakt deed uit van de Franse groep Plastic Omnium. Het bedrijf stelt zo’n 150 mensen tewerk. De directie met oa. Bart Peeters (plantmanager), Geert Claes en Peter Schillebeeckx geeft geen commentaar en verwijst naar de Franse hoofdzetel in Levallois.

Verwant en interessant: