Sluiting DOW Tessenderlo kost Transport Gheys 7% omzet

Transport Gheys uit Mol zal allicht het succesjaar 2011 niet kunnen overdoen. “We zijn heel sterk gestart”, zegt gedelegeerd bestuurder Dirk Gheys. “De laatste weken voelen we echter de terugval.”

Ondermeer de sluiting van het chemiebedrijf DOW in Tessenderlo zal Transport Gheys op termijn tot 7% omzet kosten. “We weten nog niet concreet wanneer de fabriek effectief gesloten wordt maar vanzelfsprekend zullen wij daar mee in de brokken delen.”

Transport Gheys is een gevestigde waarde op de transportmarkt. Het bedrijf is al meer dan 100 jaar actief in de branche en stelt met zijn omzet van 24 miljoen euro liefst 400 mensen tewerk. Het klantenbestand is sterk verdeeld maar zit voor een groot stuk toch in de petrochemie. Transport Gheys kan zijn klanten voor zijn producten immers zowel het transport als de silo-opslag en de warehousing aanbieden. Op het Albertkanaal runt het bedrijf een eigen terminal met overslagfaciliteiten.

Terzijde: Transport Gheys heeft ook een eigen vestiging in Polen. “We hadden geen andere keuze. Wie als transportonderneming wil overleven moet Oost-Europese kaarten trekken. Wie dat niet doet wordt genadeloos weggespeeld.”

In Mol kunnen verscheidene bijkomende chauffeurs en mechaniciens aan de slag.