Slotenservice Guns van centrum Turnhout naar ambachtszone

gunsGuns bvba, bekend van zijn slotenservice en aanverwanten, heeft zijn magazijn en werkplaats verhuisd naar de Ambachtstraat in Oud-Turnhout. De sleutelservice en schoenmakerij blijven in de Otterstraat in Turnhout. Plaatsgebrek en parkeerproblemen deden het bedrijf uitwijken naar de rand van de stad.

De zaak wordt geleid door Tiny Guns, dochter van stichter Jan, een haar echtgenoot Dirk Van Eemeren. In de jaren ’80 startte Guns met slotenmakersactiviteiten maar intussen zijn de activiteiten uitgebreid naar kluizen, veiligheidsdeuren, zonnewering, rolluiken, enz.

“De zoektocht naar een nieuwe locatie is voornamelijk begonnen omdat we te kampen kregen met plaatsgebrek evenals parkeerproblemen voor de klanten en leveranciers”, zegt Tiny Guns. “Na een zoektocht van een tweetal jaar vonden we het huidige pand. Een ideale locatie voor onze technici als vertrekpunt naar de ruime regio maar ook voor onze klanten goed bereikbaar met gratis parking voor de deur.”

Telkens mee vernieuwen
Op de nieuwe locatie is er voor die klanten een ruime toonzaal met het volledige assortiment dat Guns te bieden heeft. Tiny Guns: “We beleefden tot op heden al een boeiende evolutie en de slotenservicebranche wordt er eigenlijk met de jaren alleen maar boeiender op. Het is een hele uitdaging om alle evoluties op de voet te volgen, te blijven investeren in nieuwe machines en materiaal en om onze kennis telkens opnieuw bij te schaven. Maar we zijn erin geslaagd om onze producten en diensten altijd uit te breiden met de nieuwste technieken van het moment.”

Bij het bedrijf werken zes mensen. De actieradius vormt de provincie Antwerpen met de omliggende regio’s.