Slimme fietsenmaker ziet omzet met kwart stijgen

fietsen peeraerGeert en Judith Peeraer-Gers baten al bijna 30 jaar Fietsen Peeraer in het centrum Merksplas uit. Als gevolg van internetverkoop en de komst van discounters is hun sector volop in beweging. De ondernemers kozen ervoor om zich te laten coachen. Met resultaat, want na enkele maanden zien ze al een omzetverhoging van bijna een kwart en een flinke toename van de winst.

De coaching verloopt via Businesslab, dat wordt gerund door Xavier Debaere en An Verstraete. “Ik had aanvankelijk mijn twijfels over hen”, vertelt Geert Peeraer. “Tot ik hen een probleem voorlegde en drie dagen later een oplossing kreeg voorgesteld die ongelooflijk werkte.” Het koppel schreef zich in voor een kick-off weekend in de lente van dit jaar en woont sinds september de maandelijkse Master Mind-bijeenkomsten met andere ondernemers bij. Tussendoor krijgen ze via mail bijkomende cursussen doorgestuurd.

Nadenken over de zaak
“We zijn echt gaan nadenken over onszelf en onze zaak”, vertelt Judith. Dat heeft al geleid tot een restyling van de winkel, het zich afzetten tegen allerhande kortingen, het maken van een degelijke kostprijsberekening en het uitwerken van onderhoudscontracten voor de klanten. “Over de afgelopen 12 maanden noteren we een omzetstijging van welgeteld 23%”, zegt Geert.

Het dynamische ondernemerskoppel heeft nog meer plannen. “Vanaf februari neem ik potentiële klanten mee op een fietstocht”, vertelt Judith. “Ik heb een dagarrangement uitgewerkt waarbij de deelnemers verschillende e-bikes kunnen uitproberen en ’s middags lunchen we in een horecazaak. Tijdens de fietstocht hebben ze de kans om al hun vragen te stellen en te proberen welke elektrische fiets hen het beste bevalt. We vragen een financiële tegemoetkoming maar die wordt terugbetaald wanneer de mensen een e-bike kopen.” De inschrijvingen voor het VIP-arrangement zijn intussen gestart.