Aanstaande maandag is het opnieuw Verloren Maandag en bij die gelegenheid schuiven de Kempenaars bij hun bakker opnieuw aan voor appelbollen en worstenbrood. Slagerij Vandecruys, met hoofdzetel in Geel, en Bakkerij Mariën, met een productievestiging in Balen en winkels in heel de streek, presenteren bij die gelegenheid een Pensenbroodje. Lees: bladerdeeggebak met bloedworst.

2 jaar geleden produceerden de twee ter gelegenheid van Verloren Maandag een eerste versie van het Pensenbroodje. “Nu maken we de bloedworst iets anders”, legt Liesbeth Mertens van Slagerij Vandecruys uit. “Wij vullen en koken de pens in een kunstdarm en die wordt verwijderd op het moment dat de worst in de bladerdeeg gaat. Dat maakt hem zachter van beet.” De zwarte pens van Vandecruys is al jaren een erkend streekproduct.

Kempense samenwerking
“We zijn ervan overtuigd dat samenwerking met collega-ondernemers uit de Kempen de toekomst is. Samen de handen in mekaar slaan, versterkt het ondernemerschap en leidt tot smaakvolle vernieuwende creaties”, aldus Joyce Mariën van Bakkerij Mariën.

Het Pensenbroodjes zal tussen 5 januari en 5 februari te koop zijn in de 4 winkels van Vandecruys, een 10-tal winkels van Bakkerij Mariën in de Kempen en via de webshop van Vandecruys. Die webshop werd een jaar geleden gelanceerd. Klanten kunnen online bestellen en nadien hun bestelling ophalen in een 35-tal afhaalpunten in de Kempen. “Vooral de voorbije maand december is de online verkoop zeer sterk gegroeid”, aldus nog Liesbeth Mertens.