Slagerij Vandecruys bouwt Kempens netwerk uit voor levering online bestellingen

slagerij vandecruysSlagerij Vandecruys, met hoofdzetel in Geel Ten Aard, start vanaf 4 december met de levering van verse vleesproducten via 35 afhaalpunten verspreid over de Kempen. Die dag gaat ook de nieuwe website met webshop online. “Wie voor 13 uur bestelt, kan ’s anderendaags zijn bestelling ophalen in het afhaalpunt”, zegt Liesbeth Mertens van Slagerij Vandecruys.

Slagerij Vandecruys heeft 4 eigen winkels: 2 in Geel (Ten Aard, Larum), in Mol en Kasterlee. “We kregen vragen van veel mensen uit dorpen waar weinig of geen slagers meer zijn”, legt Liesbeth Mertens uit. “Bijkomende winkels openen is niet direct nog een optie omwille van de investeringen en het extra personeel. Daarnaast wordt e-commerce meer en meer belangrijk. Dat bracht ons op het idee om het op deze manier te doen.”

Verschillende partners
Voor het distributienetwerk sloot het Geelse bedrijf een akkoord met een aantal partners: de winkels van bakkerij Mariën en van bakkerij Van Heuckelom, een aantal winkels van Fruitmarkt Cools en nog enkele zelfstandige handelszaken. De 35 verdeelpunten liggen verspreid over heel de Kempen. “We zijn ervan overtuigd dat de samenwerking met onze collega ondernemers uit de Kempen de toekomst is. Samen de handen in mekaar slaan versterkt het ondernemerschap van de lokale handelaars”, zegt Mertens.

Het slagersbedrijf stelt een 30-tal mensen tewerk. Het heeft drie erkende streekproducten in zijn assortiment: zwarte en witte pensen en Kempisch gezouten spek. De productie daarvan gebeurt in de hoofdzetel in Ten Aard.