dorsooZaterdag 2 juli opent slaapwinkel Dorsoo zijn 11de vestiging in Vlaanderen aan de Antwerpseweg in Geel. Het Belgische bedrijf ontwikkelde een eigen slaapsysteem en brengt dat rechtstreeks aan de man. Met Eindhoven en Rotterdam zijn er ook 2 filialen in Nederland.

Het Dorsoo-slaapsysteem is een gepatenteerde Belgische uitvinding op basis van de communicerende vaten. Een bed bestaat uit 26 hydraulische pompjes waarop latten en een matras rusten. Deze pompjes staan met elkaar in verbinding en garanderen het lichaam een optimale ondersteuning. Dorsoo ontwikkelde ook een ingesneden matras die elke slaapbeweging volgt.

20.000 Belgen
Dorsoo werd in 2000 gelanceerd en naar eigen zeggen slapen intussen al meer dan 20.000 Belgen op een bed van hen. “Met de Advieswinkel in Geel willen we ons unieke slaapsysteem toegankelijk maken voor mensen met rugklachten in de Kempen”, aldus Paul Van Raemdonck, zaakvoerder bij Dorsoo. “Zo krijgen ook Kempenaren binnenkort een optimale ondersteuning van hun lichaam en rug tijdens de slaap.”

Dorsoo is een zusterbedrijf van Handi-Move, een Belgisch bedrijf dat opereert vanuit Ninove en internationaal faam geniet op het vlak van ergonomische oplossingen in de medische en paramedische wereld. Vanuit een jarenlange ervaring met rugproblematiek en door de vraag van de markt richtte Handi-Move Dorsoo op met het doel een bed te ontwikkelen voor mensen met rugklachten.