Het Geelse Skilpod heeft afgelopen week 7 sociale woningen geïnstalleerd in het Nederlands Limburgse Stramproy. Het gaat om de eerste levering voor een Nederlandse woningcoöperatie. “Een heel belangrijke stap voor ons”, zegt medezaakvoerder Filip Timmermans.

Het van oorsprong Limburgse bouwbedrijf vestigde zich 2 jaar geleden aan de Acaciastraat in Geel. Het produceert in de eigen bedrijfhal kant-en-klare woonmodules, die naar de werf worden gebracht waar dan alleen nog maar de nutsleidingen moeten worden aangesloten. In Stramproy ging het om 5 woningen van 50 m2 en 2 woningen van 75m2. Mogelijk volgen er nog meer.

“De plaatselijke woningcorporatie had een vergelijkende studie gemaakt naar een aantal bouwvormen en wij waren als beste uit de bus gekomen”, vertelt Timmermans. Die benadrukt dat in Nederland nog een grote markt voor hen open ligt. “Er is een grote nood aan kleine woningen. Mensen gaan meer en meer als single wonen en hebben geen grote woning nodig. Dat is trouwens ook bij ons het geval.”

80% alleenstaanden
Momenteel lopen onderhandelingen met nog meer Nederlandse woningcorporaties. “Daaronder een paar grote”, zegt Timmermans. “Ze vertellen ons dat over 5 tot 10 jaar 80 procent van hun huurders alleenstaanden zijn. Verder zetten we momenteel onze eerste stappen in Frankrijk en Duitsland.”

2 jaar geleden startte het bedrijf in Geel met 5 werknemers, intussen zijn er dat al 17. De omzet verdubbelt jaarlijks. Dit jaar wil Skilpod afsluiten op 4 miljoen euro, volgend jaar op 8 miljoen.