Situatie in Turkije doet Publi Van Dyck de das om

publi van dyckDe rechtbank van koophandel in Turnhout heeft vandaag Publi Van Dyck uit Balen (Nagelsberg 7) failliet verklaard. Het bedrijf had meer dan 40 jaar ervaring in buitenreclame en werd geleid door Gunther Van Dyck.

“Het belangrijkste deel van de omzet kwam van de Turkse overheid, voor wie het bedrijf de toeristische promotie verzorgde in de Benelux”, zegt curator Silvy Sterckx, die inmiddels een gesprek heeft gehad met de zaakvoerder. “De terroristische aanslagen en de politieke onstabiele situatie en daarmee gepaard het enorm terugvallen van de inkomsten zijn de voornaamste aanleiding voor het faillissement.”

“Dit speelt al sinds anderhalf jaar”, vervolgt de curator. “Er waren telkens beloften voor nieuwe budgetten, maar die kwamen uiteindelijk niet.”

Buitenreclame
Verzorgde Publi Van Dyck voor Turkije algemene publiciteit, dan was het voor zijn andere klanten, waaronder grote winkelketens, vooral actief in de buitenreclame. “Het bedrijf werkte als doorverkooppunt. Er werd niets zelf geproduceerd”, aldus nog de curator.

De 3 werknemers die nog in dienst waren, hebben hun ontslag gekregen. Eerstdaags wordt een inventaris gemaakt, maar veel activa is er niet, weet de curator inmiddels. Er heeft zich tot dusver geen kandidaat overnemer gemeld. Zaakvoerder Gunther Van Dyck wil geen commentaar geven bij het faillissement.

Publi Van Dyck staat volledige los van Mediagroep Van Dyck uit Balen, dat wordt geleid door Inge Van Dyck en ook elders is gehuisvest.