Sites Geel en Eindhout van K+N zitten helemaal vol

De magazijnen van Geel en Eindhout zitten tjokvol. Het logistiek bedrijf Kühne + Nagel Belgium (K+N) wijkt daarom uit naar een nieuwe site in Mechelen. “Neen, dat heeft zeker geen negatieve gevolgen voor onze 700 mensen in de Kempen”, zegt Gerd Brems, manager business development bij K+N. “Met het Amerikaanse Crestron hebben we een nieuwe klant binnen gehaald. Bovendien is Mechelen in dit opzicht dan een ideale locatie tussen de haven van Antwerpen en de luchthaven van Zaventem.”

K+N groeit als logistiek bedrijf steeds verder door. De onderneming werkt in België onderhand vanuit 12 sites, stelt al 2000 mensen tewerk en zet de expansie onverminderd door. Geel en Eindhout spelen daarin een belangrijke rol. Alleen zitten beide vestigingen ondertussen helemaal vol en diende het management uit te kijken naar bijkomende opslagmogelijkheden.

“Die hebben we gevonden op de industriezone Mechelen-Zuid”, zegt Gerd Brems. “Het gaat dan om opslagmagazijnen met bepaalde noodzakelijke afmetingen zoals de hoogte van de poorten.”

Crestron is een producent van geavanceerde domotica- en media-apparatuur. Het bedrijf uit het Amerikaanse Rockleigh maakt hoogtechnologische producten die vanuit de States voor de Europese markten per container naar Antwerpen gaan. In Antwerpen gaan ze vervolgens naar Mechelen van waaruit ze dan verdeeld worden over heel Europa. Vandaar het belang van de luchthaven van Zaventem. 10 werknemers van Crestron worden gestationeerd op de site van K+N in Mechelen waar ze gaan samenwerken met 10 collega’s van K+N.

K+N werkt al sinds 2003 samen met Crestron. De heroriëntatie van het hele logistieke proces brengt beide firma’s nu nog dichter bij elkaar, stelt Bert Claes, directeur contract logistiek bij K+N Belgium.