7 jaar geleden gingen Luc en Marina Nouwen-Geuens van de Sint-Jozefhoeve in Balen van start met het aanbieden van teambuildingactiviteiten. Zopas mochten ze hun 500ste groep ontvangen, namelijk 46 mensen van het Joint Reserach Centrum van de Europese Commissie in Geel. Volgende maand verwelkomen ze hun 10.000ste deelnemer.

“Ik kreeg een aanvraag van de LU-koekjesfabriek om met een groep vertegenwoordigers een dag te komen meewerken op de boerderij, want ze wisten niet meer waar de melk en de tarwe vandaan kwamen”, herinnert Luc Nouwen zich. “2 weken later belde Nike, want die hadden gehoord hoe plezant het was. Toen zijn we gaan nadenken over een teambuildingconcept.”

Kruispunt
Momenteel kunnen er 7 spellen worden gespeeld die allemaal verwijzen naar land- en tuinbouw en waarbij plezier en samenwerking hand in hand gaan. “We staan nu op een kruispunt”, gaat Nouwen verder. “Er komen na 4-5 jaar wel bedrijven terug, maar eigenlijk wachten ze tot er nieuwe spellen zijn. Die gaan we in 2018 vernieuwen en zullen daarvoor een nieuwe subsidieaanvraag indienen bij het Europese Leader-programma.”

Naast de teambuildingactiviteiten blijft de Sint-Jozefhoeve ook nog altijd een actieve boerderij met 60 melkkoeien. “Enerzijds zijn de teambuildings meegevallen, zeker naar het aantal groepen dat we de voorbije jaren mochten ontvangen. Anderzijds hebben we de bijhorende administratie onderschat. Jaarlijks zitten we aan een 110 groepen en een 400-tal offertes. Sinds 2 jaar hebben we een medewerkster in dienst voor de administratie en zij begeleidt ook mee de activiteiten.”

Naast de vernieuwing van de spellen wil Nouwen zich ook meer toeleggen op coaching. “We volgden zelf een cursus rond coaching en willen vernieuwend blijven zijn.”