Sint-Jozefhoeve decor voor een nieuwe vorm teamcoaching

sint-jozefhoeveDe Sint-Jozefhoeve in Balen richt zich met teambuilding activiteiten al langer naar bedrijven. Met SJH Teaming breit het daar nu een vervolg aan. Het werkt hiervoor samen met een aantal coaches die een innovatief concept ontwikkelden.

“Ik kwam Luc Nouwen van de Sint-Jozefhoeve tegen op een netwerkbijeenkomst en we raakten aan de praat”, vertelt de Turnhoutse Pascale Lequesne, een coach die mee aan de wieg stond van SJH Teaming. “De uitdaging was dat bedrijven aangaven meer te willen dan enkel een leuke dag op de weide. Ze vroegen ondersteuning en omkadering in het groepsgebeuren. Verscheidene HR-topics kwamen naar voren. Ik ben mee gaan nadenken over hoe hij ook een concept kon opzetten waarin deze begeleiding vervat zat. Management Drives trok mijn aandacht, je kan een persoonlijk profiel van ieder teamlid opmaken maar ook een teamprofiel. Je kan zelfs de gehele organisatie ermee in kaart brengen. De vragenlijsten zijn in meer dan 15 talen, de profielboeken in 4 talen. Wat een absolute must is met corporate bedrijven als klant. Voor de middag gaan we interactief aan de slag met de profielen. Na de middag zetten we de theorie om in de praktijk door gebruik te maken van de weidespellen van de Sint-Jozefhoeve.”

Verder aan de slag
Haar collega Sarah-Jane Carey vult aan: “Bedoeling is om binnen een democratische structuur de lijntjes uit te tekenen voor een goed functionerend team. Op het einde van de dag kunnen we de organisatie die een beroep op ons doet, een handige tool aanbieden waarmee ze kunnen zien welke mensen best samenwerken in bepaalde omstandigheden. Om het nog makkelijker te maken, is die tool zelfs in een app gegoten die beschikbaar is voor de eindklant. Zo kan je ook na de teamcoaching verder aan de slag met je team of organisatie.”

Naast het nieuwe SJH Teaming blijven de bestaande teambuilding activiteiten op de Sint-Jozefhoeve verder lopen.