Siliconenproducent Soudal bouwt eigen fabriek in India

Siliconenproducent Soudal uit Turnhout opent binnen enkele weken een nieuwe productie-eenheid in het Indiase Bawal. De fabriek zal er producten voor de lokale markt aanmaken.

Soudal investeert de laatste jaren massaal in de groeilanden. Zo in Rusland, China en Turkije. De onderneming oriënteert zich nu ook naar de Indiase markt. De fabriek in Bawal kost 6 miljoen euro. Bawal ligt op zo’n 100 kilometer van de Indiase hoofdstad New Delhi.

Met een omzet van 380 miljoen euro (2011) heeft Soudal zijn internationale marktpositie onafgebroken versterkt. Als producent van mastieken, PU-schuimen en lijmen is de onderneming van stichter Victor Swerts vooral actief in de bouwmarkt, de doe-het-zelf-sector en de industrie.

Victor Swerts zette Soudal in 1960 op met eigen middelen. Hij breidde zijn activiteiten voortdurend uit. 88% van de productie wordt vandaag uitgevoerd naar liefst 120 verschillende landen. Het bedrijf stelt 1.500 mensen tewerkt.

Ondanks de latente economische crisis en de neergang in een aantal Zuid-Europese landen budgetteert financieel directeur Dirk Coorevits voor het lopende boekjaar toch een groei van 10%.