Sidec neemt productie Wijnco Kunststoffen BV over

sidecDe marktleider in de Benelux voor het inkleuren van granulaten, Sidec uit Balen, neemt de productie van Wijnco Kunststoffen BV uit het Nederlandse Heijen over. Sinds midden jaren 80 geldt Sidec als standaardnorm voor het kleuren en mengen van granulaten voor kunststof wand- en vloersystemen. Met deze overname wordt een volgende stap gezet in de sterke groei van het Kempense bedrijf. “Sidec investeert al jaren in de productiecapaciteit”, legt general manager Yves Jonckers uit. “Met deze overname kunnen wij die investeringen beter laten renderen.” Het bedrijf uit Balen wordt gezien als de uitvinder van hoogwaardige, gekleurde kwarts voor gebruik in vloeren, wanden en decoratie. Ze plaatsen zelf niet, maar focussen zich volledig op de productie.

Wijnco bestaat sinds 1979 en realiseerde vorig jaar een omzet van 300 000 euro. “We hebben steeds getracht om de hoogste kwaliteit en service te bieden tegen een betaalbare prijs. Om dit ook in de toekomst te kunnen blijven garanderen, is het noodzakelijk om nog meer in productie en efficiëntie te investeren. Daarom hebben wij ervoor gekozen om de productie vanaf 1 juli over te brengen van het Nederlandse Heijen naar de firma Sidec in Balen”, verduidelijkt Mayka Wijnhoven van Wijnco. Het Nederlandse bedrijf telt 3 vaste werknemers.

Op dit moment is het Balense Sidec één van de belangrijkste producenten van gekleurd grind en zand in Europa met vestigingen en vertegenwoordigingen in de Benelux, USA, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Rusland, Finland, Oekraïne,… In Zuid-Afrika wordt in licentie geproduceerd voor Sidec. Bij Sidec werken momenteel 25 mensen.