Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Voka Kempen Oost is de 2de genomineerde voor de Prijs Ondernemen 2017 van Voka Kempen bekendgemaakt. Het gaat om Sidec uit Balen, dat hiermee Segers Interieur uit Retie opvolgt. Het Retiese bedrijf schopte het uiteindelijk vorig jaar tot Kempense onderneming van het jaar.

Sidec bestaat sinds midden de jaren ’80 en legt zich toe op het kleuren en mengen van granulaten voor kunststof wand- en vloersystemen. Het is de uitvinder van hoogwaardige, gekleurde kwarts voor het gebruik in vloeren, wanden en decoratie.

Voorzitter Sam Daems van LON Voka Kempen Oost: “De activiteiten begonnen in de Kempen, maar intussen exporteert het bedrijf naar een 50-tal landen over de hele wereld. De firma is op dit moment één van de belangrijkste producenten van gekleurd grind en zand in Europa met vestigingen en vertegenwoordigingen in de Benelux, VS, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Rusland, Oekraïne, Hongarije en Polen. In Zuid-Afrika wordt in licentie geproduceerd voor Sidec. Het bedrijf heeft – ondanks die gezonde expansiedrang – een vlakke structuur en een heel open cultuur. Kwaliteit primeert in alles wat ze doen, vandaar ook dat ze werken met een ISO9001-certificaat”. Onlangs maakten we hier bekend dat het bedrijf dit jaar flink uitbreidt en zijn productieoppervlakte zal verdubbelen.

Harde werk
“De prijs is in de eerste plaats een enorme waardering voor al onze medewerkers’, zegt zaakvoerder Yves Jonckers. “Wij zijn een snelgroeiend bedrijf dat mensen van alle opleidingsniveaus tewerkstelt. Dat maakt dat onze medewerkers – dus ook de kort geschoolde – zich voortdurend moeten aanpassen aan nieuwe ontwikkelingen. Deze prijs is dus vooral voor hen. En natuurlijk is hij ook een eerbetoon voor mijn schoonvader Guy Donckers. Want zijn harde werk is het fundament van deze onderneming.”

De winnaar van de Prijs Ondernemen 2017 wordt op 16 juni bekendgemaakt.