Sidec uit Balen, Benelux-marktleider in de inkleuring van granulaten, kondigt de bouw aan van een nieuwe productiehal. Die komt tegenover de bestaande vestiging aan de Industrieweg. Met het nieuwe pand erbij verdubbelt de productieruimte naar 12.000 m2. In het nieuwe deel zullen vooral vloercoatings worden geproduceerd.

Duurzaamheid is het kernwoord bij de nieuwbouw. Verwarmen gebeurt met vloerverwarming die wordt aangestuurd door een warmtepomp. Op het dak komen 2.000 zonnepanelen. Samen met de 700 zonnepanelen op het bestaande gebouw leveren die een verminderde CO2-uitstoot op van 440 ton per jaar.

Extra personeel
“Ondanks een forse uitbreiding in 2008 zit onze productiecapaciteit al een tijdje aan het plafond, mede door een tekort aan ruimte”, legt CEO Yves Jonckers uit. “De productie van epoxy, acrylaat en pu zal worden verhuisd naar de overkant van de straat.” Door de uitbreiding is Sidec op zoek naar extra personeel: een handelsingenieur, customer service coördinator en een sales manager.

Sidec één van de belangrijkste producenten van gekleurd grind en zand in Europa met vestigingen en vertegenwoordigingen in de Benelux, VS, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Rusland, Finland, Oekraïne,… In Zuid-Afrika wordt in licentie geproduceerd voor Sidec. Bij bedrijf werken 28 mensen, die een jaaromzet van 7 miljoen euro bijeen werken.