Sibelco neemt deel aan “Dag van de wetenschap”

Tijdens de Dag van de Wetenschap op zondag 24 november, wordt wetenschap en technologie in Vlaanderen in de schijnwerpers gezet. Tal van Vlaamse universiteiten, hogescholen, wetenschappelijke instellingen en bedrijven zetten die dag uitzonderlijk hun deuren open. Sibelco is het enige bedrijf in de Kempen dat deelneemt aan de Dag van de Wetenschap. Je kan er het SIBELCO QUARTZ EXPERIENCE & ’t Kristallijn bezoeken.

Quartz Experience is een educatief   en interactief project van Sibelco over haar verbondenheid met de streek en de   diverse toepassingen van industriële mineralen in het dagelijkse leven. De   bezoeker kan kennis maken met de geschiedenis van Sibelco, de kwartswinning   in de streek en duurzaam ondernemen in al zijn facetten. De bezoeker mag   voortdurend zijn handen gebruiken om de dingen op te vragen die hem   interesseren. Het gevarieerde parcours omvat een tijdlijn, een mineralen   schatkamer, een productiekamer, een minilab met doe proeven, een   driedimensionale simulatie van de evolutie van het Rauwse landschap, een quizkamer   en talrijke schermen met tekst, beeld en geluid. Buiten heb je de tuin, het   rietveld en het wandelpad langs de voormalige groeve Rauw.

Na een bezoekje aan het educatief   centrum kan je in ’t Kristallijn nog tot 12 januari de  zeer succesvolle kunsttentoonstelling   bezoeken met abstracte kunst van de Spanjaard Leonardo Alejo bezoeken.