Sibelco investeert in Chili en Argentinië

De Belgische multinational Sibelco, die gespecialiseerd is in de ontginning van mineralen en zand, gaat 50 miljoen dollar investeren in Chili en Argentinië. Dat melden verschillende Zuid-Amerikaanse media vrijdag. Het bedrijf wil daarnaast zijn zetel van Buenos Aires verhuizen naar San Juan, het kloppend hart van de mijnindustrie in Argentinië.

De multinational – die wereldwijd 211 productiesites heeft in 41 landen – is in Zuid-Amerika actief in Argentinië, Brazilië, Chili, Colombia en Venezuela. In 2012 haalde Sibelco een omzet van om en bij twee miljard euro, 5 pct daarvan kwam uit Zuid-Amerika, schrijft de lokale krant van San Juan, La Provincia. “We zijn een investeringsplan aan het opstellen voor de komende vijf jaar”, zegt de CEO van Sibelco South America, Paulo Wandenkolk aan La Provincia. “Ons doel is de eerste drie jaar onze activiteiten in de regio te verdubbelen door ons te concentreren op Argentinië en Chili”, zei hij. Hij voegde daar aan toe dat het gaat om investeringen van om en bij 50 miljoen dollar. Dat bedrag is bestemd voor de modernisering van de technologie in Argentinië en Chili. Het moet daarnaast dienen voor de verhuis van de site in Buenos Aires naar San Juan, meer dan 1.000 kilometer ten westen van de Argentijnse hoofdstad.

Met vestigingen over de hele wereld is Sibelco vandaag mondiaal actief. Sibelco werd in 1872 opgericht en is vandaag één van de oudste bedrijven in Vlaanderen. De administratieve hoofdzetel van Sibelco Benelux is gelegen in Dessel.