Showroom Hanolux kader voor allereerste Pop-Up Art Shop

Pop up art 2Hanolux, sinds 1971 een begrip in Turnhout, vormt tijdens het weekend van 16 en 17 november het kader voor de allereerste Pop-Up Art Shop. A Pop-Up (H)Art Project, een Kempense initiatief voor lokaal creatief talent, zal nu voor de eerste keer kunstwerken van opkomende kunstenaars te koop aanbieden. Hanolux, dat sauna’s, infraroodcabines, whirlpools, stoomcabines, zonnebanken, tuinmeubelen en fitnesstoestellen van topkwaliteit aanbiedt, is de perfecte gastheer. Een deel van de werken is immers geïnspireerd op het centrale thema: “water & vuur”, onlosmakelijk verbonden met de wereld van wellness.

Annemie Daniels, zaakvoerster van Hanolux draagt het project een warm hart toe. “We hebben zelf enkele creatievelingen in de familie en willen door onze showroom open te stellen mee kansen creëren om de creativiteit in de regio te stimuleren.”

A Pop Up H(Art) Project is een Turnhouts initiatief dat lokaal creatief talent een laagdrempelig platform wil bieden. Er worden op onverwachte locaties pop-up kunst gallerijen geïnstalleerd en kortstondige tentoonstellingen georganiseerd. Het is de bedoeling om zo veel mogelijk verschillende (nieuwe) kunstvormen (beeldende kunst, muziek, woord, dans, …) aan bod te laten komen en interactiviteit tussen de kunstenaars en het publiek te stimuleren. Het ultieme doel is om de Kempen creatiever te maken én te houden.

Praktisch: de tentoonstelling is slechts twee dagen te bezoeken: nl. zaterdag16 & zondag 17 november, telkens tussen 10 en 17 uur. Locatie: Hanolux, Steenweg op Zevendonk 191-195 in Turnhout. De toegang is gratis. Nieuwsgierigen of geïnteresseerden kunnen al een kijkje nemen in de online gallery op Facebook op de pagina van “A Pop-Up Art Project”, waar de werken te bezichtigen zijn.