Jan Moons, organisator van de Seven2One Afterwork Party’s in Kasterlee, en Jelte Lambaerts/Bjorn Swennen van Hap en Replay Festival (Herentals) slaan de handen in mekaar voor een nieuw zomers afterwork-concept. Dat luistert naar de naam Apérotime en maakt de combinatie van een afterwork party en foodtruckfestival. 4 Kempense steden staan voor dit eerste seizoen op de planning.

“Traditioneel liggen we tijdens de zomer stil met Seven2one omdat iedereen dan liever een openlucht event opzoekt”, vertelt Jan Moons. “Maar je zit in de evenementensector en je zoekt opportuniteiten. Ik ben met het idee naar Jelte en Bjorn gestapt en ze zeiden daar vrijwel onmiddellijk ja op. Dat idee komt van een bestaand concept in Antwerpen: Aper’eau.”

Beleving centraal
Vrijdag 2 juni wordt het startschot van Apérotime gegeven op de Grote Markt van Lier. Later komen Geel (23 juni), Herentals (7 juli) en Turnhout (8 september) aan de beurt. “Op Apérotime staat beleving centraal”, legt Moons uit. “Deelnemers mogen zich verwachten aan DJ’s, hippe foodtrucks, fancy drinks en veel sfeer en gezelligheid. We kleden de grote markten in tropische planten, lampjes en gezellige tafeltjes.”

Seven2one zelf gaat dit najaar zijn 10de jaargang in. De maandelijkse afterwork party heeft sinds 3 jaar onderdak bij Den Eyck in Kasterlee en lokt gemiddeld 4 tot 500 bezoekers. “In december dit jaar organiseren we de 100ste editie”, aldus nog Jan Moons. “Dat wordt een speciale bij Park Motors in Turnhout.”