September 2013 zwaarste maand voor faillissementen ooit, ook in de Kempen

In september werden volgens Graydon meer dan 1.300 bedrijven failliet verklaard. Nooit eerder werden in een maand tijd meer faillissementen uitgesproken. Het grootste aantal faillissementen valt in Vlaanderen. Ook in de Kempen zijn er heel wat faillissementen te betreuren.

Zo legden de uitgeverijen Minoc Online en Minoc Business Press in Turnhout de boeken zelf neer nadat enkele weken geleden het Nederlandse moederbedrijf failliet verklaard werd. De bedrijven geven de magazines zoals Clickx, Shoot, ZDNet en Computer Magazine uit. Bij Minoc zijn nog 26 bedienden aan de slag. De curatoren Noël Devos, Katleen Corsus en Geert Naulaerts hopen een investeerder te vinden om een doorstart voor Minoc te kunnen maken.

Our Hands Limited, een buitenlandse vennootschap die de Irish Pub op de Grote Markt 4 in Turnhout uitbaatte, ging failliet nadat de boeken werden neergelegd. Meester Jacques Arnauts-Smeets en meester Gunther Peeters zijn de curatoren.  De rechtbank van koophandel in Turnhout sprak het faillissement uit van Belgium Internet Technologies, Steenweg op Zevendonk 15 in Turnhout. Dat gebeurde op vraag van schuldeisers. Meester Tom Van Even is de curator.

Drukkerij Grafische Verwerking De Kempen uit Arendonk ging failliet na een dagvaarding door schuldeisers. Meester Rudi Van Gompel en meester Tom Robeyns zijn als curatoren aangesteld.

In Herselt ging Bouwbedrijf Van Regenmortel failliet. Meester Jacques Arnauts-Smeets en meester Gunther Peeters treden op als curatoren.

Vzw Atlantis in Mol die sportaccomodatie uitbaatte, legde de boeken neer en ging failliet. Meester Christophe Geukens is als curator aangesteld. Eveneens in Mol vroeg het dienstenchequebedrijf Mols Poets- en Strijkhuis zelf het faillissement aan. De rechtbank stelde meester Antje Van Overstraeten en meester Gert Hermans als curatoren aan.

Hatay, de vennootschap die op de Fraikinstraat 64 in Herentals een eethuis uitbaatte, legde de boeken neer. Meester Jef Van Looy is de curator.

De rechtbank sprak het faillissement uit van autohandel Dessel Cars in Dessel. Meester Silvy Sterckx treedt op als curator.