Seppe Broeckx (24j.) heeft op korte tijd naam gemaakt in het tattoowereldje. Anderhalf jaar geleden ging hij in de Sint-Antoniusstraat in Turnhout van start met zijn tattooshop Raven Walker. Wie vandaag een afspraak wil maken, komt pas in de zomer aan de beurt.

Ondanks zijn jeugdige leeftijd had Seppe Broeckx al een heel aantal jobs achter de rug vooraleer hij zijn ware roeping vond: tattooeerder. “Ik ben altijd al kunstzinnig aangelegd, volgde een opleiding publiciteitsgrafiek”, doet hij zijn verhaal. “Mijn toenmalige vriendin zei: waarom ga je geen tattoos maken? Dan ben ik in een paar shops gaan werken en bekwaamde mezelf.”

Microkrediet
Om met een eigen zaak te kunnen starten deed hij een beroep op een microkrediet. “Mijn grootvader is een boekhouder en ik wou alleen starten wanneer hij me zou helpen. Via hem ben ik terechtgekomen bij een organisatie die microkredieten verleent. Daarvoor moesten we een businessplan maken. Ik kreeg als commentaar dat het het beste businessplan was dat ze er ooit hadden gezien.” Op basis daarvan kreeg hij een lening van € 14.500, terug te betalen over 3 jaar. “Zonder dat geld was ik nooit kunnen starten.”

Hoe het hem intussen vergaat? “Supergoed. In het begin was het moeilijk om klanten binnen te halen, maar nu het ik het eigenlijk te druk. Er werkt een leerling bij mij en het is de bedoeling dat ik die nadien kan aanwerven als werknemer. Wie vandaag een afspraak maakt, kan ten vroegste in juli of augustus langskomen. Mensen die al 20 jaar in een business zitten, zijn soms een jaar op voorhand volgeboekt. Bij mij is dat nu al een half jaar.”

Kwaliteit
Hoe hij dat verklaart? “Ik denk dat het is omdat ik kwaliteit breng. Je hebt eigenlijk geen kwalificaties nodig om een tattooshop te beginnen. Dat maakt dat er nogal wat mensen starten, maar niet overal wordt kwaliteit geboden.”

Door zijn snelle groei is Seppe Broeckx genomineerd voor Micro-ondernemer van het Jaar, een organisatie van microStart en Impulskrediet, 2 van de grootste microkredietverleners in ons land. Stemmen voor de Turnhoutse genomineerde kan via deze link.