Senioren-consultants helpen onbezoldigd KMO’s groeien

senior consultantsDe vzw Senior Consultants Vlaanderen (SCV) heeft een nieuw bestuur. Met Lief Aerts levert de provincie Antwerpen de voorzitter. Hun missie? “Jonge bedrijven bij de hand nemen om ze te laten groeien en voorkomen dat bedrijven in moeilijkheden komen of hen helpen om opnieuw het juiste pad te vinden”, duidt Lief Aerts.

SCV is de opmerkelijke vzw van gepensioneerde bedrijfsleiders, kaderleden, hoger opgeleiden en ambtenaren die hun kennis en ervaring onbezoldigd ter beschikking stellen aan kleine en middelgrote ondernemingen en organisaties. De vzw bestaat 16 jaar en laat met het kersverse bestuur een nieuwe wind waaien in de consultancy.

Hoge drempel
“Voor veel ondernemers is de drempel om begeleiding en hulp te vragen groot”, vertelt Lief Aerts. “De redenen zijn divers. Omdat ze de natuurlijke drive hebben om hun problemen zelf op te lossen. Omdat ze er de tijd niet voor vinden. En vooral omdat niet alle bedrijven een budget hebben voor professionele consultancy.” Op deze prangende maatschappelijke vraag wil SCV het antwoord geven. De consultancy is breed: personeelsbeheer, businessplannen, veiligheid zijn een greep uit het grote aanbod.

Het engagement van de SCV-consulenten is groot. “We zijn dan wel met pensioen, maar het kriebelt voortdurend om onze jarenlange ervaring in het actieve bedrijfsleven te gebruiken om bedrijven te laten groeien. Om ons steentje bij te dragen tot innoverend ondernemen.” En dan speelt het voordeel van tijd. “Als senioren hebben we tijd. Dat maakt dat onze klanten alle aandacht krijgen. Elke projectaanvrager wordt bij ons behandeld als nummer 1. Ongeacht of het over een klein of groot project gaat”, besluit de voorzitter.