Segorex al 10 jaar specialist

segorex logoSegorex blaast 10 kaarsjes uit en dat wordt gevierd tijdens het weekend van 9, 10 en 11 mei. „Op 9 mei ontvangen we installateurs, aannemers, architecten en iedereen die bezig is met vraagstukken rond waterbehandeling, regenwaterrecuperatie en afvalwaterbehandeling. Zij kunnen dan ook kennis maken met de fabrikanten van onze merken. Op zaterdag en zondag zijn de particuliere klanten welkom.” vertelt Stef Gys.

Segorex uit Beerse is een firma gespecialiseerd in waterbehandeling, regenwaterrecuperatie en afvalwaterbehandeling en werd tien jaar geleden opgericht door Stef Gys en Erik Opdebeeck. Aanvankelijk richtten zij hun aandacht op waterbehandeling, en boden zij voornamelijk waterontharders en ontijzeraars aan. Het bedrijf groeide al snel en ging ook drinkwatersystemen en drinkwaterbars op de markt brengen. „Twee jaar later richtten we op vraag van de klant de afdeling ”regenwaterrecuperatie” op. Hiermee sprongen we in op de verplichtingen van zowel de particulier als de industrie om regenwater te recupereren.”

De afdeling afvalwaterbehandeling is de laatste stap in de uitbouw van het bedrijf. „Ook weer op vraag van onze klanten gingen we waterzuiveringssystemen op de markt brengen. Zo hebben we een particulier systeem, het IBA (Individuele Behandeling van Afvalwater), dat specifiek gericht is op huishoudens die niet aangesloten zijn op het rioleringsnet, maar toch verplicht hun afvalwater moeten  zuiveren vooraleer het in de gracht of infiltratieboxen kan gevoerd worden. We beschikken ook over vetafscheiders voor de horeca of opvoerpompen om afvalwater over een afstand heen te pompen.”

Naast particulieren bestaat de klantenportefeuille van Segorex vooral uit aannemers, kmo’s en woonzorgcentra. „Het merendeel van de Kempense rusthuizen maakt gebruik van onze installaties,” besluit Stef Gys.