Werknemers van Segers Interieur uit Retie zijn momenteel aan het werk in een nieuwbouwwoning in Zwitserland. Het is voor de regerende Kempense onderneming van het jaar de eerste opdracht in het Alpenland. “Nog meer bijzonder is dat het voor een Zwitserse klant is”, zegt Johnny Segers, die het bedrijf leidt met zijn broer Kris.

De woning in kwestie staat in Hägglingen, 30 km ten westen van Zürich. “De bouwvoorschriften in Zwiterland zijn streng”, weet Johnny Segers. “In die regio zijn huizen in een moderne bouwstijl toegelaten. De opdrachtgevers wilden een echte Belgische, moderne woning. Ze zijn daarvoor een aantal keren in België geweest en hebben ook hier een architect gezocht. Dat werd Architectenburo Anja Vissers uit Herentals. We werken geregeld voor hen en zo is ook deze opdracht tot bij ons gekomen.”

Totaalproject
Segers Interieur werd gevraagd voor het volledige interieur, dat een strakke en minimalistische vormgeving kreeg. De badkamers worden afgewerkt met Corian, de keuken krijgt een enorm werkblad van composietsteen van Silestone. Ook de binnendeuren, het parket en de trap worden door de Retiese vaklui geïnstalleerd. “We zijn er met 5 mensen aan het werk en dat gedurende 12 dagen”, vertelt de medezaakvoerder.

Het bedrijf beschouwt de opdracht als een erkenning voor het geleverde werk van de voorbije 40 jaar. In het verleden waren ze ook al 2 keer actief in Saint-Tropez, toen telkens voor Belgische opdrachtgevers. “We zijn blij dat ons Kempens vakmanschap binnenkort in Zwitserland te bewonderen is. Het is niet de bedoeling om veel buitenlandse opdrachten binnen te halen, want het hangt samen met de bereidwilligheid van onze mensen om die te gaan uitvoeren. 1 of 2 per jaar zou mooi zijn. In de Noorderkempen is voor ons nog voldoende potentieel”, besluit Johnny Segers.