Segers Interieur is op 35 jaar fenomenaal gegroeid

segersLeo Segers start in 1978 op 21-jarige leeftijd een eenmanszaak voor het maken van keukens. “Mijn eerste werkhuisje was toen in de oude schuur van mijn schoonvader”, vertelt stichter Leo Segers. Al heel snel constateerde Leo plaatsgebrek. “De vraag naar keukens werd zodanig groot dat ik een eerste werknemer aannam. In de Bloemstraat in Retie hebben we de zaak verder gezet met een groter werkhuis en een kleine toonzaal geïntegreerd in onze woonplaats. Ik heb toen ook de eerste echte grotere machines aangekocht.” Eind jaren negentig werd er geïnvesteerd in een groot werkhuis in de Kelderbeemd. Het bureau bleef in de Bloemstraat waar zijn echtgenote An de administratie deed, klanten ontving en mee plannen uittekende. Ondertussen bleef het aantal personeelsleden in het atelier in recordtempo toenemen. Aan het atelier in de Kelderbeemd werd in een tweede fase een grote toonzaal gebouwd. Drie jaar later drong een uitbreiding met een extra atelier zich op.

In 1999 zette Kris, de jongste zoon, zijn eerste stappen in het werkhuis. Twee jaar later vervoegde ook Leo’s andere zoon Johnny na zijn studies binnenhuisarchitect in Mechelen de zaak. “Dankzij zijn studies konden we 2D- en 3D-plannen maken.” Segers Interieur is gespecialiseerd in professionele interieurbouw op maat. “We doen zowel de productie en plaatsing van dressings, badkamer- en keukenmeubilair als in kantoor- en winkelinrichting.” 35 jaar geleden maakte stichter Leo hoofdzakelijk keukens. “Nu zijn dat totaalprojecten waarin we de begeleiding voor onze klanten doen van A-Z. Klanten hebben ons als aanspreekpunt en wij regelen loodgieter, elektricien, … We maken het de klant gewoon gemakkelijk door het allemaal te coördineren.”

Vorig jaar werd de zaak opnieuw uitgebreid met een atelier van 5 000m², dat voldoet aan een heel complexe wetgeving en begin dit jaar in gebruik werd genomen. “In augustus werd in het nieuwe atelier een CNC-machine in gebruik genomen, die uniek is in de Benelux”, vertellen zaakvoerders Johnny en Kris Segers. “De jongste werknemer van het bedrijf, die net van de schoolbanken komt en een enorme technische computerkennis heeft, werd hiervoor in augustus opgeleid. Hij laat de machine nu freeswerk uitvoeren.”

De nieuwe, extra toonzaal van 800m² zal systematisch ingericht worden vanaf 2014. “Onze binnenhuisarchitecten zullen als team hiervan het ontwerp maken”, aldus de broers. “We hebben de plannen van de veranderingen van de ambachtszone in Retie kunnen inkijken. Als de ring netjes doorgetrokken is, kan de aanleg van de oprit ook starten. Vanaf dat moment zal de inrichting van de toonzaal in een stroomversnelling komen.” Nadien is het tijd om 35 jaar Segers Interieur te vieren. “Wanneer de nieuwe toonzaal en kantoren in gebruik genomen zijn, dan gaan we wel feesten. Dit willen we eerst in orde brengen.”

Op dit ogenblik telt het Kempense familiebedrijf 30 personeelsleden. “We zijn steeds op zoek naar nieuwe collega’s voor zowel ons atelier als voor onze teams van plaatsers. Vijf à tien personen zijn zeker welkom.” Segers Interieur is goed voor een omzet van 3,5 miljoen euro.