SD Schrijnwerkerij renoveert meer dan 180 jaar oude boerderij

Stijn DirkenSD Schrijnwerkerij uit Geel kent de laatste jaren een enorme groei. Het bedrijf met Stijn Dirken aan het roer haalde onlangs een groot order binnen. In Wommelgem starten zij vandaag met de renovatie van een boerderij met 1000 m² vloeroppervlakte. Het bijzondere aan de boerderij is dat ze dateert van voor de onafhankelijkheid van België. “Wij zijn enorm trots met deze order”, vertelt zaakvoerder Stijn Dirken. “Hier mogen we onze eigen creativiteit koppelen aan de authentieke boerderijstijl.” Het order is goed voor 700 000 euro.

Houten balkenDe huidige plannen van de boerderij gaan terug tot het eerste deel van 1800. “SD tekende de oude plannen om naar een strak interieur waarbij de oude houten balken in het zicht zullen blijven”, legt Dirken de werkwijze uit. “Alle vloeren worden met eik afgewerkt in combinatie met blauwe hardsteen. Ook de plafonds worden deels in eik bekleed. Voor de keuken heeft de opdrachtgever gekozen voor een strakke matte uitvoering uit de showroom van Cucina D’Italia uit Herentals. Bij het interieur is de nadruk gelegd op het creëren van grote ruimtes. Zo komt er één exporuimte met een volume van 600m³. Alle muren worden omringd door een houten skelet dat maximaal geïsoleerd zal worden om het energieverbruik omlaag te halen. Aan de buitenzijde worden de nieuwe ramen nagemaakt volgens de oude ramen.” De werken starten vandaag en moeten in december opgeleverd worden.

Momenteel werkt SD Schrijnwerkerij 130 verschillende werven per jaar af. Hiervoor werkt het Geelse bedrijf samen met verschillende architecten en bouwpromotors uit de Kempen. Binnenkort zullen twee extra werknemers het team van momenteel acht mensen versterken.