SCS Computers sluit winkel en focust op B2B

scs computersSCS Computers sluit zijn winkel op de Vrijheid in Arendonk en legt zich volledig toe op zijn activiteiten naar zelfstandigen en KMO’s. “We zien grote groeimogelijkheden in onze B2B-markt en willen ons daar helemaal op focussen”, zegt zaakvoerder Patrick Dubois. SCS Computers specialiseert zich verder in softwareontwikkeling en cloud-toepassingen vanuit het programma FileMaker.

SCS Computers stelt vijf mensen tewerk. Vanuit de winkel verkoopt de firma computers en alle toebehoren aan particulieren, maar die activiteit wordt vanaf 5 januari stopgezet. “Ik vind het ergens wel jammer dat we ons dagelijks contact met de particuliere klant verliezen, maar we moeten kiezen voor de toekomst van ons bedrijf. Voor alle duidelijkheid: mensen die ooit apparatuur bij ons kochten, mogen ons blijven contacteren voor een herstelling”, verzekert de zaakvoerder. “Maar vanaf nu leggen we de focus bij onze businessklanten.”

Focus op klantvriendelijk
En daar heeft het bedrijf een goede reden voor. SCS Computers is gespecialiseerd in FileMaker-toepassingen voor zelfstandige ondernemers en kleine KMO’s en ziet daarin grote groeikansen. Met de krachtige en gebruiksvriendelijke databasesoftware bouwt het bedrijf een pakket op maat, dat nadien makkelijk kan worden uitgebreid. Functies zijn bijvoorbeeld facturatie, uuropvolging, planning, klantenopvolging, bestellingen, een agenda, enz. “We zijn daarin bijzonder omdat we werken met een open pakket, dus zonder sleutels en verplichte onderhoudscontracten”, legt Patrick Dubois uit. “Verder stellen we alles in het werk om onze klanten zo snel mogelijk te depanneren, want dat zijn vaak mensen die hun computer geen halve dag kunnen missen.”

Na de sluiting van de winkel verhuist het bedrijf naar een pand op het industrieterrein Hoge Mauw in Arendonk. Daar beschikt het niet alleen over meer kantoorruimte maar ook over een lokaal voor het geven van opleidingen. “We gaan voor onze klanten cursussen en demonstraties geven over hoe ze zelf hun software verder kunnen ontwikkelen en gebruik kunnen maken van toepassingen in de cloud.”