Schrijnwerkerij Ronny Wens viert 25ste verjaardag met feest in nieuwe productiehal

62125 jaar geleden start Ronny Wens een kleinschalige schrijnwerkerij op in de schuur van zijn vroegere woning. Ondertussen is Schrijnwerkerij Ronny Wens uit Retie uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf. “We zijn een moderne schrijnwerkerij die de voeling met de ambachtelijke technieken hoog in het vaandel draagt”, zegt Ronny Wens. “Zo investeren wij in de allernieuwste technieken en machines. Recent hebben we ook een nieuwe en hypermoderne productiehal van 1 500 vierkante meter in gebruik genomen.”

Vooral bouwfirma’s, particulieren en architecten kloppen bij Ronny Wens aan voor houten buitenschrijnwerkerij, zoals ramen, deuren en garagepoorten. Daarnaast produceren ze in Retie ook gevelbekleding, trappen en binnendeuren. Ronny Wens schrikt niet terug voor grootschalige en ambitieuze projecten. “Een paar jaar geleden hebben we meegewerkt aan de restauratie van een oud klooster in Nederland. Daarvoor hebben we niet minder dan 350 historische ramen minutieus nagemaakt.”

Ondertussen wordt Ronny Wens in het bedrijf bijgestaan door zijn vrouw Lief en zijn dochters Sofie en Dorien. Ook zijn 2 schoonzonen zijn werkzaam in het bedrijf. 31 gedreven mensen werken ondertussen voor de schrijnwerkerij. “Ieder jaar worden er extra mensen aangenomen, waardoor de omzet stijgt en de productie zelfs verdubbeld. Ondanks de crisis zijn we al twee jaar opgenomen in de lijst van ‘snelst groeiende bedrijven’ in de provincie Antwerpen.”

Op zaterdag 29 juni wordt de 25ste verjaardag in stijl gevierd met een groot feest in de nieuwe bedrijfshal in Retie. Naast het personeel worden ook zakenpartners en leveranciers hiervoor uitgenodigd.