Schrijnwerkaward voor bijzondere bouwloods van Beneens

lg-beneens-loodsteunenberg-olen-7_72dpiBouw- en interieurbedrijf Beneens uit Olen is in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de Schrijnwerk Awards, een initiatief van het vakblad Schrijnwerk. Het bedrijf ontving een award voor de realisatie van de nieuwe houtskelet bouwloods op het domein Teunenberg in Olen, op een steenworp van het bedrijf, een project in opdracht van het Agentschap Natuur en Bos.

De jury van de Schrijnwerkawards koos het project omwille van de innovatie met duurzame materialen en het volledig bio-ecologisch en klimaatneutraal concept, wat niet evident is voor een publiek gebouw met een semi-industrieel karakter. Het ontwerp was van architect Jan Van Cakelenberghe van Stil(l)architectuur.

Duurzaamheid tot in details
Joeri en Jo Beneens: “De functionaliteit stond steeds voorop, maar onder andere door de keuze voor hout past de loods ondanks zijn monumentaliteit in de natuurlijke omgeving. Bij de materiaalkeuze stond duurzaamheid centraal, tot in de details toe. De loods is bovendien deel van een ecosysteem met o.a. een eigen energievoorziening en natuurlijke waterzuivering. Dit alles maakt het gebouw een toonbeeld van duurzame innovatie.”

“Werken met hout is werken met een natuurlijk hernieuwbaar materiaal. Als FSC Chain of Custody gecertificeerde bouwfirma kunnen we de opdrachtgever sluitende garanties geven op het vlak van het gebruik van FSC-gecertificeerd hout”, aldus nog Joeri Beneens.

Beneens nam zopas zijn nieuw kantoorgebouw in houtbouw in gebruik, dat uitgerust is met een eigen energieopwekkingsinstallatie.