Schoonmaaktbedrijf Glanzer onderkent crisis in bouwsector

Het Schoonmaktbedrijf Glanzeruit Zandhoven gaat onverminderd door. “Wij hebben een goed gevuld orderboek en zien de komende maanden met veel optimisme tegemoet”, zegt Gerda Leys. “Enkel in de bouw gaat het iets minder vlot.”

Glanzer is vooral gespecialiseerd in de schoonmaak van bedrijven en kantoren. Het bedrijf is in al die jaren doorgegroeid tot een omzet van vandaag 3,5 miljoen euro. Daar werd verleden jaar een bedrijfsresultaat op bijeengewerkt van 84.000 euro. “We doen het nog altijd goed”, zegt mevrouw Leys. “We nemen nieuwe klanten op en breiden onze opdrachten uit. De bouw doet het effectief minder goed en dat voelen wij omdat wij minder betrokken worden in de oplevering van nieuwe gebouwen bv. Dat is wel opmerkelijk. Maar dat compenseren we met andere opdrachten.”

Het Schoonmaakbedrijf Glanzer telt zo’n 150 personeelsleden. “Niet makkelijk om gemotiveerde mensen te vinden”, zucht mevrouw Leys. “We moeten daartoe alle middelen aanspreken: jobbeurzen, internet, de VDAB. Maar dan nog…”

Glanzer is vandaag vooral actief in de Kempen. Het bedrijf van de familie Leys werd verleden jaar wél mee opgenomen in de Nederlandse groep Vebego.

Verwant en interessant: