Deze week kunnen werkzoekenden in Turnhout op een schip terecht voor CV- en sollicitatieadvies. Specialisten staan met raad en daad klaar voor een goede cv, foto en eerste indruk. De provincie Antwerpen wil met dit initiatief werkzoekenden begeleiden naar de arbeidsmarkt.

‘Zo werk het’ kreeg dit initiatief als titel en speelt zich af op het omgebouwde binnenschip Boothuis Brauhaus, dat voor de gelegenheid ligt afgemeerd aan de Oude Kaai in Turnhout. Woensdag 7 en donderdag 8 februari kunnen werkzoekenden langsgaan voor een uur intensieve persoonlijke coaching.

Lange termijn
Gedeputeerde voor Economie Ludwig Caluwé: “We merken dat bij heel wat werkzoekenden sollicitatievermoeidheid optreedt. Vaak hebben ze geen diploma of te weinig werkervaring en doorlopen ze een interimkantoortraject. Dat helpt hen tijdelijk wel vooruit, maar zorgt te weinig voor werkzekerheid op lange termijn. Door cv’s te optimaliseren en stijl- en attitudeadvies te geven, krikt het team van ‘Zo werkt het’ het zelfvertrouwen van sollicitanten op.”

Nina Timmermans van Kessels en Smit brengt talenten in kaart en acteur Maxime De Winne geeft bruikbare tips voor een geslaagde eerste indruk. ‘Zo werkt het’-bezielster Kathleen Art kijkt cv’s na, geeft loopbaanadvies en sollicitatietips. Tot slot kan wie dat wil voor een professionele portretfoto terecht bij Wouter Kersbergen en Sofie Silbermann.

Deelname is gratis maar inschrijven op voorhand is verplicht via www.zowerkthet.be.