SBB sluit partnership met Netwerk Ondernemen

SBB-HoogstratenSinds 1 oktober 2015 is SBB Accountants & Adviseurs partner van Netwerk Ondernemen, een netwerk van ervaren bedrijfsleiders die vanuit hun maatschappelijk engagement beloftevolle starters gedurende twee à drie jaar een gratis kwalitatieve begeleiding geven.

Met deze samenwerking ondersteunt SBB haar eigen starterswerking waar het bedrijf al jaar en dag sterk op inzet. Met het oog op een langdurige klantenrelatie zijn startende ondernemers een belangrijke doelgroep voor het accountantskantoor. Sinds begin dit jaar vonden al 600 startende zelfstandigen, KMO’s en vrije beroepers de weg naar SBB.

“SBB, met 11 van haar 28 kantoren in de provincies Antwerpen en Limburg, onderschrijft de basisfilosofie van Netwerk Ondernemen (‘om jobs te creëren, moeten we ondernemers creëren’) en moest dus niet lang nadenken om met deze organisatie in zee te gaan”, aldus Jef Franck, pr-manager van SBB.

Kantoren ter beschikking
“SBB stelt haar 28 kantoren in Vlaanderen ter beschikking van de begeleiders en de starters: hun maandelijkse meetings kunnen er plaatsvinden. En als er een fiscaal boekhoudkundig aspect opduikt tijdens het begeleidingstraject, kan de coach het advies inwinnen van onze experten”, gaat Franck verder. “SBB kan ook informatiesessies voor startende ondernemingen geven, zoals onlangs al gebeurde over de tax shelter.”

SBB maakt tevens deel uit van de selectiecommissie waar de starters die in aanmerking komen voor een begeleiding, gekozen worden.

Netwerk Ondernemen is in Vlaanderen actief sinds mei 2014 en heeft in het eerste werkjaar 22 startende ondernemers gratis begeleid. In 1 jaar tijd hebben die starters die geselecteerd werden uit 270 kandidaten 48 jobs gecreëerd.