Sauna On Wheels, het jonge bedrijfje van Anke en Zoë uit Oud-Turnhout, mag komende zomer leveren op Rockvillage, het luxe resort tijdens Rock Werchter. Daarmee heeft de voormalige Starter van de Week op Made in Kempen zijn eerste grote vis beet. De gasten op Rockvillage zullen 5 dagen gebruik kunnen maken van de Kempense sauna op wielen.

“Totnogtoe verhuurden we onze sauna vooral in de Kempen”, vertelt Anke Marynissen. “En dat was ook altijd de bedoeling, gezien de verplaatsingen en onze andere werkzaamheden.”

Ook verkoop
In Rockvillage zullen de gasten van donderdag 5 t.e.m. maandag 9 juli overdag van een saunasessie kunnen genieten. De bestelling komt op het juiste moment. “We zijn nu ook gestart met de eigen productie van barrelsauna’s en de verkoop ervan. Dat gebeurt op vraag van de klanten. Die vroegen om niet alleen te kunnen huren maar ook te kopen. Onze eerste sauna bouwden we via een bouwpakket. We hebben nu alle onderdelen bij mekaar gezocht om daar een verbeterde versie van te maken. Op dit moment bouwen we een 2de voor de verhuur die in mei klaar zal zijn en intussen starten we ook de verkoop van eigen barrelsauna’s op. De opdracht voor Rockvillage betekent dus een mooie gelegenheid om onze sauna aan een groot publiek voor te stellen. In het luxe resort verblijven duizenden gasten aan het festival.”

Het koppel is sinds vorig najaar actief met Sauna On Wheels en leverde sindsdien vooral particulier. “Het is opvallend dat mensen vooral last minute hun huursauna aan huis reserveren, vaak maar een paar dagen op voorhand. Met het Boshuisje in Kasterlee, die vakantiechalets in Kasterlee verhuren, hebben we intussen ook een arrangement waarbij de gasten onze sauna kunnen inhuren.”