Sanutal investeerde in 17 nieuwe machines

SanutalSanutal, de producent van RVS-leidingssystemen in Grobbendonk, investeerde in de aankoop van 17 nieuwe machines. Deze moeten snellere leveringstermijnen garanderen en het gamma ventilatiekanalen uitbreiden.

„In 2012 startte Sanutal met een gloednieuwe afdeling ventilatie met een eigen productie van spiraalbuizen.  De kwaliteit van onze producten en de zeer korte leveringstermijnen die we konden handhaven door zelf te produceren, vielen in de smaak bij onze klanten. Al snel waren we verplicht om onze magazijnen uit te breiden. In september 2013 openden we een nieuw, tweede magazijn van meer dan 2.500 m2. Vandaag hebben we besloten om o.a. ook rechthoekige kanalen zelf te gaan produceren. Hiertoe investeerden we in 17 nieuwe machines en in de opleiding van onze operatoren.”

Sanutal is sinds 1993 actief in de productie van RVS-flexibels voor de verwarmings- en sanitaire sector. Daarnaast is het bedrijf verdeler van verschillende gerenommeerde HVAC-merken in de Benelux. Sanutal heeft verschillende afdelingen: Sanutal Klassiek (aansluitsystemen voor verwarming, koeling en sanitair), Sanutal Solar (thermische zonne-energie en biomassa), Sanutal pe-pp (afvoersystemen) en Sanutal Air (ventilatiesystemen voor zowel residentiële als commerciële woningen). Het bedrijfsterrein van 13.000 m2 omvat naast de twee magazijnen ook een productiehal van 4.000 m2. Het bedrijf stelt een 30-tal mensen tewerk.