Distributiebedrijf Kuehne + Nagel heeft een belangrijke klant binnen voor zijn nieuwe warehousing activiteiten op de site in Geel. De Franse farmagroep Sanofi, met een vestiging in Geel, zal er zijn grondstoffen opslaan.

De nieuwe opslagruimte van K+N in Geel biedt verschillende temperatuurgecontroleerde zones met zowel koude als diepgevroren opslag. Verder zijn er voorzieningen voor de opslag van ontvlambare producten, wat het geval is voor de grondstoffen die Sanofi er wil onderbrengen.

“De implementatie van het nieuwe, externe warehouse bij Kuehne + Nagel biedt ons een duurzame en schaalbare oplossing”, zegt Chris Majoor, directeur supply chain. “Het stelt ons in staat om onze productiesite in Geel verder te laten groeien”, bevestigt Gunther Pauwels, general manager bij Sanofi Geel.

Verheugd
Kevin Nash, managing director Kuehne + Nagel BeLux: “We zijn verheugd om deze samenwerking te starten met Sanofi, een van ’s werelds grootste farmaceutische bedrijven. Dit nieuwe contract onderstreept onze verbintenis met de farmaceutische en gezondheidsindustrie en bevestigt onze beslissing om de opslagcapaciteit in Geel verder uit te breiden.”

Eerder deze maand maakte Kuehne + Nagel bekend dat de site in Geel was uitgebreid naar 77.000 vierkante meter.