SaniMat steekt zich in een nieuw kleedje

SanimatMattenspecialist SaniMat uit Retie heeft zijn huisstijl aangepast. Het logo toont voortaan een golvende mat en dient om een misverstand uit de wereld te helpen. “Onze naam SaniMat doet ook denken aan sanitaire materialen, terwijl die al 14 jaar niet meer in ons gamma zitten”, legt zaakvoerder Rob Eyckmans uit.

“In 1994 zijn we gestart met het verhuren van sanitaire apparaten en matten”, vertelt Rob. “De voorbije veertien jaar richten we ons uitsluitend op de verkoop van matten. We behielden de naam omdat die intussen bij velen bekend in de oren klinkt.”

Als baseline onder het logo staat: ‘Alle matten, alle maten’, verwijzend naar het grote assortiment. Het bedrijf verkoopt meer dan 200 verschillende matten en even zoveel toepassingen en heeft klanten in heel België en Nederland. Zaakvoerder Rob zit al 28 jaar in het mattenvak.

Opvallende huiskleur
Het nieuwe logo prijkt vanaf deze week op de website, reclameborden, het bedrijfsvoertuig, enz. De felgele huiskleur is gebleven. “Niet omdat ik die zo mooi vind, maar ze valt wel goed op”, lacht de zaakvoerder.

SaniMat werkt zowel voor particulieren als overheden en bedrijven. Het doet voor grotere projecten een beroep op zelfstandige plaatsers. Recent sloot het bedrijf een overeenkomst met fabrikant 3M voor de verkoop en plaatsing van hun matten in heel het land.