sanikVanaf dit weekend kan je kennismaken met de vernieuwde showroom van Sanik aan de Antwerpseweg in Geel. “Na 24 jaar werd het tijd om die grondig op te frissen”, zegt Michel Janssens, medezaakvoerder van de groot- en kleinhandel in sanitair, verwarming en ventilatie. De verbouwingswerkzaamheden namen drie maanden in beslag en al die tijd bleef de toonzaal open.

Sanik is al bijna zestig jaar een gevestigde waarde in de sanitaire en verwarmingssector. Met de nieuwe showroom wil het bedrijf duidelijkheid en rust creëren en de bestaande architectuur weer ruimte geven. Door de nieuwe opstellingen krijgt de klant een reëler badkamergevoel en is het makkelijker om de verbeelding te maken naar de eigen woning. Daarnaast is er gewerkt met nieuwe zones waar je specifieke productgroepen terugvindt zoals baden, kranen, handenwassers,… De werkplekken van de verkopers zijn een centraal eiland geworden waar gasten worden onthaald en waar klanten in alle rust met hun adviseur kunnen overleggen. Voor de uitvoering van het project werden twee lokale partnerbedrijven onder de arm genomen: Arte Interieur uit Oevel en bouwbedrijf Beneens uit Olen.

Professionele klanten
“Onze particuliere verkoop is zeker belangrijk, maar het merendeel van onze omzet realiseren we via onze professionele klanten. Die zijn over het algemeen in een straal van 15 tot 20 km rond Geel gevestigd”, aldus Michel Janssens. Naast het hoofdkantoor in Geel is er ook nog een filiaal in Bree. Het was grootvader Jos Janssens die het bedrijf stichtte, later verder gezet door zijn twee zonen. Met Michel en zijn zus Catherine is momenteel de derde generatie in het bedrijf actief. De onderneming biedt werk aan een 20-tal medewerkers.

De nieuwe showroom wordt voorgesteld tijdens de opendeurdagen van 24 t.e.m. 31 oktober.