Bakker Yannick Smets (LuLu, Herentals en Olen) en Fitheidscoach Frédéric Heylen (WordFit, Bouwel) hebben samen een brood ontwikkeld dat pretendeert lekker en gezond te zijn. “Het kan zelfs zonder beleg worden gegeten”, zegt het duo.

Er zijn gezondheidsgoeroes die het eten van brood afraden, maar daar gaat fitheidscoach Frédéric Heylen niet mee akkoord. “Brood is niet ongezond en ook niet per se een dikmaker”, zegt hij. “Vaak is dat het gevolg door de combinatie van brood en beleg. In de kookworkshops die we geregeld aanbieden in onze studio in Bouwel hadden we al eens havermoutpistolets gemaakt. Ook schreven we voor onze blog een artikel hierover. Het artikel over het feit of brood nu al dan niet ongezond en een dikmaker is, werd ondertussen al meer dan 10.000 keer gelezen.”

Half jaar proberen
Daarop kreeg de coach de vraag van bakker Yannick Smets om samen na te denken over een gezond brood. Na een half jaar proberen en experimenteren is dat nu klaar. Het WordFitbrood is een speltbrood met extra zaden en rozijnen. “Een pure energiebron”, noemen de initiatiefnemers het.

Voorlopig is het brood enkel te verkrijgen in de vestigingen van LuLu in Herentals en O.L.Vrouw-Olen en op bestelling bij WordFit in Bouwel.