Samenwerken met scholen moet goesting geven in carrière in bouwsector

van Roey studentenVan Roey uit Rijkevorsel kreeg vorige week het VITO Hoogstraten over de “werfvloer” op verschillende werven in Zoersel, Westmalle en Herentals. Tijdens deze werfbezoeken kregen de leerlingen van VITO Hoogstraten een voorsmaakje van wat een job in de bouw allemaal inhoudt.

“Bouwen met mensen” is voor Van Roey belangrijk. Onze mensen zijn immers de sleutel tot succesvol bouwen. Daarom investeert Van Roey in het ondersteunen van en samenwerken met scholen. Op deze manier kunnen leerlingen kennis maken met de realiteit. Ook deze werfbezoeken moesten goesting geven om te komen werken in de bouwsector en de drempel verlagen om de stap te zetten naar de arbeidsmarkt”, aldus Ronny Van Doninck, technisch directeur bij Van Roey.

De samenwerking tussen Van Roey en VITO Hoogstraten bestaat al een hele tijd. De bouw van het woonzorgcentrum Stede Akkers in Hoogstraten (2010-2012) zorgde voor een nieuwe boost in deze samenwerking toen VITO Hoogstraten gedurende deze werken wekelijks over de “werfvloer” kwam.  Vorig schooljaar  werd in samenspraak  een uitgebreide praktische oefening rond bekisten op touw gezet, iets waarmee de school vorig jaar uitpakte tijdens haar opendeurdag.

“Volgend schooljaar start VITO met Se-n-Se Bouw constructie- en planningstechnieken: een vervolgopleiding na het secundair onderwijs en voornamelijk arbeidsgericht. Leerlingen worden voorbereid op specifieke jobs in de bouwsector zoals werfleider en bouwkundig administratief medewerker. De leerlingen zijn wekelijks twee dagen aanwezig op school en twee dagen op een stagebedrijf,”  zegt Alex Mensch, directeur VITO Hoogstraten. Van Roey wil ook deze  studierichting actief ondersteunen door o.a. stageplaatsen aan te bieden.