Samen voor de pot van 100 miljoen

Foto: Tommy Maes

Foto: Tommy Maes

Soms moet je de handen in mekaar slaan met sectorgenoten om het groot lot te winnen. Vijf Kempense krantenwinkels hebben een samenwerking gesloten in het vooruitzicht van de Euromillions-trekking van vrijdag 5 juni waarbij een jackpot van 100 miljoen euro is te winnen.

De deelnemende zaken zijn ’t Hoekske in Balen, Dagbladhandel Peter in Retie, ’t Bolkske in Vosselaar, Dagbladhandel Jens in Geel en Albora in Arendonk. “We komen mekaar wel eens tegen tijdens uitnodigingen van leveranciers en via Facebook. Zo kennen we mekaar en zo is het initiatief gegroeid”, legt Marijke Goetelen van Dagbladhandel Peter uit.

Deelnemers kunnen zich vanaf heden registreren voor 50 euro per deelname. Er wordt gespeeld voor zeven cijfers en vier sterren op meervoudige formulieren. “Door samen te werken willen we zoveel mogelijk deelnemers verzamelen om zoveel mogelijk combinaties te maken en zo de kans op winst te vergroten”, aldus Goetelen. Het aantal inschrijvingen stopt bij duizend.

Netjes verdelen
De krantenhandelaars hopen met de actie nieuwe klanten over de vloer te krijgen of mensen te overhalen die nooit spelen. En uiteraard willen ze hun zaak in de kijker zetten. En wat bij winst? “Alle bedragen worden samen geteld en verdeeld over de deelnemers”, zegt Marijke Goetelen. De inschrijvingen worden afgesloten op 2 juni of vroeger wanneer het maximumaantal is bereikt.

Het is de eerste keer dat de dagbladhandelaars samenwerken en willen dit na afloop evalueren om te kijken of er nog nieuwe gezamenlijke acties komen.