Stichter Norbert Smans heeft de aandelen van Smans nv aan de Bremheidelaan in Turnhout verkocht aan het management. Smans is een distributeur van gespecialiseerd materiaal voor de elektronica- en kabelindustrie.

Norbert Smans richtte het bedrijf op in de jaren ’70. Meer dan 45 jaar later geeft hij de fakkel door aan zijn sales team: Jan Van Lieshout, Nick Janssens en Aad Vermaat. “Ik geef de vlag met veel vertrouwen door aan een professioneel team”, zegt de stichter. “De medewerkers blijven in goed handen.” Na de management buy-out worden de 3 verantwoordelijk voor het dagelijks management van het bedrijf.

“Voor mij is dit een unieke kans om een droom verwezenlijken”, laat Aad Vermaat optekenen als reactie. “En voor mij start na 12 jaar een nieuw hoofdstuk binnen het bedrijf”, vult Nick Janssens aan. Jan Van Lieshout voelt zich vereerd om na jaren aan de zijde van Norbert Smans zelf de zaak mee in handen te nemen.

De 3 blijven de zaak verder zetten onder dezelfde naam en met hetzelfde team. Om de overgang vlot te laten verlopen blijft Norbert Smans nog actief in het bedrijf tot eind november.

De aandelentransfer werd begeleid door SDM-ValoruM.