Safety-Product: "deelname handelsmissies opent deuren"

zippolesSafety-Product trok eind vorig jaar op handelsmissie naar India en China en vindt deze ervaring zeker voor herhaling vatbaar.

„Beide handelsmissies waren erg boeiend, zowel wat betreft de plaatsen die je bezoekt, de contacten met de mensen die je vergezellen als voor wat betreft zakelijke opportuniteiten”, vertelt Carolien Willems, zaakvoerster en mede-eigenaar. „Tijdens zo’n handelsmissie heb je de mogelijkheid om met toppolitici in contact te treden en met belangrijke Belgische ondernemers en decision-makers van gedachten te wisselen. Je bent immers een tijdje samen onderweg. Dat op zich is al erg interessant. Bovendien kan je je reis goed voorbereiden. Als je dat wenst, kan de FIT (Flanders Investment en Trade) je in contact brengen met buitenlandse bedrijven en overheden. Wij hadden zelf ook voorbereidend werk gedaan en schetsten voor FIT een profiel van mensen en bedrijven die we wilden ontmoeten. Wij verkopen en produceren verlichtingspalen, en dus wilden wij enerzijds in contact treden met  hooggeplaatste beslissingnemers in overheden, en anderzijds met bedrijven die ofwel ook verlichtingspalen produceren, of actief zijn op vlak van verkeersveiligheid. Natuurlijk legden we zelf ook eerste contacten, maar de handelsmissies hebben voor ons heel wat deuren geopend.”

Tijdens zo’n handelsmissie heb je de mogelijkheid om met toppolitici in contact te treden en met belangrijke Belgische ondernemers en decisionmakers van gedachten te wisselen.

„In Europa staan we vanuit Lokeren zelf in voor de productie en levering van onze kreukelpalen, de ZIPpoles. Buiten Europa willen we vooral onze technologie verkopen. Onze producten zijn zo goed als wereldwijd gepatenteerd. Zowel in India als in China hebben we een patent, en dus wilden we daar in contact komen met overheden en bedrijven die interesse konden hebben in onze ZIPpoles. Volgend jaar vinden nog twee handelsmissies plaats, naar Maleisië en Singapore en ook die landen zijn interessant om ons product te vermarkten.”

Ook heel wat Vlaamse gemeentes en steden  plaatsen onze ZIPpoles

De ZIPpoles van Safety-Product mogen dan wereldwijd afzet vinden, ook in België kan je ze vinden. „Onze verkeersveilige verlichtingspalen vind je in heel Vlaanderen terug, ze worden geplaatst door het Vlaams Gewest of door gemeenten en steden. In Olen, Zandhoven, Herentals, Westerlo, Herselt, Turnhout en Hoogstraten bijvoorbeeld staan Zippoles. Je kan ze herkennen wanneer je er langsloopt, want rijdend merk je de details natuurlijk niet op. Onze Zippoles herken je aan het feit dat ze geen dichtgelaste naad hebben. De uiteinden van de metalen platen van onze paal overlappen elkaar en zitten dicht vast met klinknagels. Bij een aanrijding tegen de Zippole gaan de nagels openritsen, verliest de kreukelpaal zijn sterke vorm en buigt hij om in een zacht lint. Op die manier zal hij de snelheid van het aanrijdende voertuig op een gecontroleerde manier afremmen. Het zijn de veiligste energie absorberende palen. Vaak vervangen gemeentes bij wijze van proef een defecte paal door een Zippole. Wat later mondt dit dan uit in een vervanging van de verlichtingspalen aan gevaarlijke punten. Als onze kreukelpalen levens kunnen redden, is dit de investering meer dan waard.”